Blog

Bambucké maslo

Každá ingrediencie, ktorú používame má svoj príbeh. Veríme, že pôvod a kvalita ingrediencií majú zásadný vplyv na prospešnosť výsledných produktov pre našu pokožku. Pri bambuckom masle, ktoré tvorí základ krémov MALINNA, je to rovnako.

Bio a férové

Plody maslovníka afrického môžu tradične zbierať a spracovávať iba ženy. Náš dodávateľ zaisťuje týmto ženám aj farmárom férovú mzdu, aby sa nemuseli báť o svoj príjem a mohli si dovoliť poslať svoje deti do školy. Bambucké maslo v raw kvalite je zbierané a spracovávané ručne, tradičnými šetrnými postupmi, ktoré umožňujú zachovanie maximálneho množstva vitamínov, minerálov a antioxidantov. Každý plod maslovníka prejde starostlivými rukami afrických žien, tak ako tomu bolo tradične po stáročia.

Blahodarné bambucké maslo a jeho vplyv na pokožku

Bambucké maslo má lipidový profil blízky pokožke, práve preto tvorí základ našich krémov. Vďaka jedinečnému know-how, ktorým bambucké maslo ďalej spracujeme sa stáva vo vode rozpustné a tak neupcháva póry. Jedinečnou zložkou pri jeho spracovaní je morská biodynamická terapeutická soľ z chorvátskeho mestečka Nin. Odomyká blahodarné látky obsiahnuté v bambuckom masle, zlepšuje ich vstrebávanie a tak sú lepšie dostupné pre telo.

Bambucké maslo má jedinečné zloženie látok prospešných pre pokožku

Kyselina stearová posilňuje funkcie kožnej bariéry, upokojuje ju a chráni ju pred podráždením, má skvelé hydratačné účinky. Chráni pokožku pred stratou vody a pred známkami starnutia.

Alantoín je upokojujúca látka, ktorá významne napomáha hojeniu a nájdete ju tiež napríklad v harmančeku. Alantoín významne zlepšuje bunkovú výmenu, oceníte ho teda pokiaľ máte problematickú pokožku. Má taktiež skvelé rozjasňujúce schopnosti.

Vitamín A je kľúčovou ingredienciou v boji proti starnutiu – podporuje bunkovú výmenu, stimuluje tvorbu kolagénu, bojuje proti vráskam a pôsobí protizápalovo. Bambucké maslo navyše obsahuje vitamín A vo svojej prirodzenej nedráždivej forme, ľahko využiteľnej pokožkou.