Blog

Ženy ženám / Malinna tím

Ako to máš so sebahodnotou, starnutím a krásou?
K príležitosti včerajšieho MĎŽ sme vyspovedali aj náš ženský tím Malinna. 

Ako na seba nahliadaš?

So svojím telom som momentálne najspokojnejšia, ale nie je to tým, že by teraz vyzeralo lepšie, ako kedykoľvek predtým. Začala som prejavovať vďačnosť za to, ako mi slúži, aj keď mu teraz pri deťoch ani zďaleka nevenujem toľko pozornosti ako kedysi.

Ako vnímaš svoj proces starnutia?

Moja 40ka sa blíži a úprimne, trochu ma to desí. Ani nie tak to číslo, ale skôr rýchlosť, akou mi ostatné dve dekády utiekli. Aktuálne tento strach nemám spracovaný a stále hľadám, čo je jeho skutočnou podstatou.

Ako udržuješ zdravý vzťah so svojim telom?

Aj keď je to teraz s vnímaním jeho potrieb kvôli materstvu náročnejšie, snažím sa aspoň vnímať emócie, ktoré mnou prechádzajú a pozorovať myšlienky s nimi spojené. Tieto dva faktory sa okamžite otlačia do môjho aktuálneho fyzického stavu. Akonáhle cítim, že myslím negatívne, ľutujem sa alebo s niečím bojujem, začnem sa sústrediť na svoj dych a dychom vedome začnem rozpúšťať napätie, ktoré v tele vzniklo.

Tvoja rada ďaľším ženám?

Neberte sa vážne. Koľkokrát sa mi stalo, že som sa trápila, priam zožierala nad tým, čo si kto pomyslel o tom, čo som povedala, urobila… V 99% to bolo všetkým jedno, dokonca si na to nepamätali. A keby aj… So what? Nikto nie je perfektný.

Dominika Beňová, founder

Ako sa na seba pozeraš so sebavedomím?

Pre mňa je sebavedomie o uvedomovaní si mojich silných aj slabých stránok. Za silné sa ocením a na tých slabých pracujem. Neusilujem sa o dokonalosť vo všetkom pretože slabé stránky sú mojou neoddeliteľnou súčasťou, ktorú prijímam.

Ako vnímaš svoje starnutie?

Starnutie vnímam v istom slova zmysle pozitívne. Je to plynutie času, ktoré ma núti vážiť si život (aj rozmýšľať o jeho pominuteľnosti). Využiť ho čo najplnohodnotnejšie. Vnútorne však nemám pocit, že “starnem”, uvedomím si to až vtedy keď mi pribudne nová šedinka.

Tea Kerla, CEO

Čo vnímaš ako krásne na ostatných ľudoch?

Odjakživa mi prišla krásna a taktiež ma priťahuje úprimnosť. Môžno je to pravdivosť s ktorou vedia niektorí jednotlivci nazerať na seba samých, ľahkosť bytia ale aj autentické prejavovania svojho ja. Krásna je pre mňa vašeň s ktorou ľudia rozprávajú alebo vykonávajú veci, ktoré ich bavia. Milujem vnímavosť, snovosť a všetkých, ktorí sú ľahko nadchnuteľní. A najviac sexy je pre mňa záujem – o svojich blízkych, okolie ale aj spoločenské prostredie a situáciu.

Ako to máš so sebaláskou a sebahodnotou?

Už veľmi dobre a spokojne aj keď v minulosti to bol pre mňa dlhý vnútorný proces. So sebaláskou mi pomohlo budovanie nadhľadu a odstupu nad situáciou, ale aj nad sebou a taktiež sebanazeranie cez perspektívu iných osôb. Zmenila som tiež svoj vnútorný hlas, s ktorým sa so sebou rozprávam, na oveľa láskavejší a menej kritický.

Momentálne sa vnímam komplexnejšie, s tým dobrým aj zlým a neobviňujem sa. S tým prišla aj zdravá identita, ktorá mi umožňuje cítiť sa komfortne, robiť veci, ktoré ma bavia, a obklopovať sa zdravými vzťahmi. Aj keď svoju hodnotu už veľmi dobré poznám, tak ma nikdy neprestáva udivovať spoznávanie sa tak povediac nanovo v nových fázach života. Verím že je to nekončiaci proces, vyžadujúci si našu neustálu pozornosť a úprimne ma to so sebou zatiaľ veľmi baví.

Katarína Pšenak, Designer & Comminication

Čo by si odporučila ženám, ktoré bojujú s komplexmi spojenými so svojou hodnotou, krasou, starnutím?

Myslím, že velká část naší sebehodnoty umírá na sítích. Já se díky svojí práci setkávám s influencery, což přirozeně narušuje ideu, kterou v nás sítě vyvolávají, že na druhé straně našich telefonů žijí dokonalé, šťastné, překrásné bytosti. Jenže já vím, logicky i fakticky, že to tak není a mám o tom reálné důkazy.

Takže nechci tím doporučovat, abyste se setkávali s influencery, ale abyste sledovali profily, které vám dělají dobře na duši, u kterých se necítíte nedostatečně, kteří jsou vám blízcí svou lidskostí, přístupem nebo vzhledem.

Ako sa ti darí udržiavať zdravý vzťah so sebou & svojím telom ?

Velmi mi pomohlo vyléčit si vztah s jídlem. Přestala jsem žít jen na salátech, ale opravdu jsem se začala vyživovat všemi různými živinami, včetně mého osobního strašáka – cukru a sacharidů.

Když vidím pozitivně jídlo, které jím, vím, že se zdravotně cítím dobře, a tak se cítím dobře i ve svém těle, i s vráskami. Celé tělo najednou vidím pozitivně, vnímám ho do určité míry jako magické, a tak nemůžu tu magii negativně soudit. Cítím se vlastně nejlíp, jak jsem se kdy cítila, a to mi je 36, jak fyzicky, tak psychicky.

Martina Halás Vacková, PR & Communication