Blog

MALINNA° Places / #NaŽivili

Na Slovensku i v Čechách najdete spoustu krásných #malinnaplaces, kde můžete zažít spojení MALINNY a dobrého jídla, kávy, jedinečného ubytování nebo wellness. #NaŽivili je jedním z nich a nás těší, že vám ho můžeme představit. Ubytovat se #NaŽivili je totiž záruka klidného útěku do přírody.

Co je hlavní filozofií #NaŽivili?

Chtěli jsme vytvořit místo, kde se probudíte do krásné krajiny za zvuků přírody a šumících potůčků. Místo, kde budete chtít tvořit, rozjímat a nebo prostě jen být. #Na Živili jsou čtyři objekty, které představují čtyři živly – Voda, Oheň, Země a Vzduch. Každá z chatiček vás propojí s přírodou a zasáhne všechny vaše smysly.

Co je na něm unikátní?

Každá chatička vám přinese jiný zážitek. Ložnice Vzduchu je celá prosklená včetně stropu a zasazená do obory s laněmi siky Dybowského. Ráno se probouzíte a vedle vaší postele vám dávají laně dobré ráno, večer zase naopak můžete přímo z postele sledovat hvězdy a když máte štěstí, objeví se vám i velký vůz. Chatička Voda je od března do listopadu ukotvená uprostřed rybníka a dostanete se do ní pouze pramičkou. Z chatičky můžete rovnou nahodit prut či snídat na terase na střeše. Oheň má maximální soukromí, vnitřní krb a venkovní centrální ohniště. Chatička Země je naopak středobodem našeho Živili, je největší, prosklená do výšky 9m s venkovní vířivkou. Všechny chatičky mají svou saunu, své namíchané interiérové vůně nebo třeba i hrnečky na kafíčko laděné do daného elementu. 

Jak jste našli tak krásné místo?

Těžko 🙂 Dva roky jsme intenzivně hledali a nic se nám nelíbilo tak, že bychom do toho šli. Až nás napadlo prohledat servery se zemědělskými usedlostmi, starými staveními a rozpadlými statky. A tak jsme natrefili na ten náš rozpadlý mlýn! Spousta našich nejbližších v tom pozemku takovou krásu zprvu neviděla, spíš jen velkou dřinu. Jasně, s tím měli pravdu, ale my i přes ty dvoumetrové kopřivy, popadané stromy, rozpadnutý mlýn a zarostlými lesy, viděli Živili! Poprvé jsme vystoupili z auta, jen jsme se na sebe podívali a věděli, že to prostě musí být naše! Cítili jsme se, že tam patříme!

Kdo vymyslel koncepty jednotlivých interiérů?

Snažili jsme si tam všechno dělat víceméně sami, za pomoci rodiny a přátel a určitě i proto, je to pro nás tak srdcová záležitost. Sami říkáme, že Živili není jen o tom místě nebo že to nejsme jen my dva, ale že ho dělají všichni ti skvělí lidi kolem nás. Co se týče interiérů, tak ty jsme si vymýšleli sami za pomoci naší nejbližší kamarádky, grafičky, Terezky Kramperové, která nám dělá celou vizuální identitu od úplného začátku a která shodou okolností, dělala grafický návrh vaší Malinna Kids. Ano, svět je malý :)!

Proč jste si #NaŽivili vybrali Malinnu?

Hlavním důvodem bylo to, že se nacházíme na samotě, uprostřed pastvin a lesů. Kde máme laně v oboře, několik set ryb v rybníku, raky v potůčkách, včelí úly v lese, kolem nás pastviny s kravami, v noci nás navštěvují lišky, stáda srnek a spousta ptáků. Chtěli jsme, aby se u nás používaly nejen přírodní mycí prostředky, ale aby se u nás i netoxickými prostředky uklízelo. Na Malinně nás nadchl hlavně Cleaning Concentrate tvořený z rostlinných olejů a solí, který je zároveň hnojivem pro rostliny a nulovou zátěží pro zvířata. To bylo pro nás rozhodující. Jako plus je skvělá vůně a design lahviček, který nám ladí do interiéru.