Blog

Jak pečovat o pokožku v zimě.


Filozofií MALINNA° je vytvářet každý produkt tak, aby měl pozitivní vliv na přirozenou kožní bariéru. Během zimy je naše kožní bariéra zranitelnější, a je proto důležité jí věnovat více péče.

Narušená kožní bariéra je náchylná ke ztrátě hydratace, podráždění, ekzémům, zánětům, přecitlivělosti a zrychlenému stárnutí. Přečtěte si, proč se tak děje právě v zimě, a jak tomu předcházet.

Co se děje s kožní bariérou v zimě?

Jedna z důležitých částí kožní bariéry je tvořená lipidy. Tato lipidová část kožní bariéry se neustále tvoří spolu s novými kožními buňkami a zahrnuje různé typů lipidů, z nichž kritickou složkou jsou ceramidy. Klesající množství ceramidů je spojené se suchou kůží, ekzémy, záněty a pod.

Během zimy a také s přibývajícím věkem množství ceramidů klesá, což je důvod, proč máme právě během zimy často pocit suché citlivé pokožky. Hladiny ceramidů ale dokažeme zvýšit a doplnit používámím vhodné kosmetiky, která chrání a posiluje kožní bariéru. 

Bohatým zdrojem přírodních ceramidů je jojobový olej (obsahuje jich 96%), konopný olej (60%) a sezamový olej (45%). Jojobový olej najdete v Rose Repairing Cream a Lavender Sensitive Cream. Sezamový olej najdete v Immortelle Anti Ageing Cream

Sezamový olej je také v čístící pěně Cleansing Foam a Skin Serum Rose/Lavander, které můžete používat pro opakované doplnění pěny, jsou navíc bohaté i na konopný olej.

V zimě je také důležité se vyhnout příliš horkým a dlouhým sprchám a umývání obličeje horkou vodou, které zvyšují ztrátu lipidů v pokožce. Používejte jemná mýdla jako Cleansing Foam nebo Body Serum MALINNA°.