Blog

Cleaning Concentrate a jeho riedenie.

Možností riedenia a použitia MALINNA° koncentrátu je veľa. Postupne sa sami naučíte s koncentrátom pracovať a narábať efektívne. Dôležitá je jeho súhra s vodou a vytvorenie peny, ktorá viaže špinu, mastnotu a nečistoty.

Cleaning Concentrate alebo jeho nižšie riedenie 1:1 odporúčame používať pri veľmi znečistených povrchoch, či už mikrobiálne znečistených alebo mastných. Pôsobí antimikrobiálne až do riedenia 1:100. Na Cleaning Concentrate je skvelé to, že vám ušetrí priestor a nahradí takmer všetky čistiace prostriedky vo vašej domácnosti.

Cleaning Spray predstavuje riedený koncentrát v pomere 1:7. Je vhodný na bežnú dennú údržbu povrchov. Aké riedenie si z koncentrátu vytvoríte doma je na vás. Pomôže vám k tomu ryska na boku fľaše, ktorá je orientačná.

Ako riediť koncentrát?

Najmä pri vyšších riedeniach odprúčame použiť technickú destilovanú vodu, prípadne mäkkú filtrovanú vodu. Časť minerálov v tvrdej vode môže s produktom reagovať a pri vysokom riedení znížiť jeho kvalitu a účinnosť. Cleaning Concentrate môžete použiť na akýkoľvek typ materiálu, ktorý chcete zbaviť organického znečistenia (tuk, mastnota, bielkovinové znečistenie – baktérie, roztoče a iné mikróby, krv, zvyšky potravín a i.), ale aj iné typy poškodenia a znečistenia materiálu (zoxidovaný kov, čiastočne aj vodný kameň).

Jednotlivé uvedené riedenia predstavujú pomer použitého koncetrátu a vody. Napr. pri riedení 1:7 pridáme 1 diel koncetrátu a 7 dielov vody.

Ručné umývanie riadov:

(riedenie 1:1 – 1:3): kvapnite ziredený koncentrát na vlhkú hubku a vytvorte penu. Aktívnou penou umývajte riad a znečistené povrchy.

(riedenie 1:4): Zrieďte si koncentrát do fľaše od Cleansing Foam podľa návodu a používajte vzniknutú penu.

(riedenie 1:5-1:10): Zrieďte koncentrát do sprejovacej fľaše a používajte na umývanie riadu a iných predmetov.

Sanita, rôzne povrchy v kuchyni, kúpeľni, nábytok:

(riedenie 1:5 – 1:10): Zrieďte prípravok do sprejovacej fľaše, nastriekajte na povrch, krúživými pohybmi umyte hubkou, či handrou, opláchnite vodou a stiahnite. Pre mikrobiálnu ochranu nechajte pár minút pôsobiť.

Umývanie okien a zrkadiel:

(riedenie 1:20-1:50): Zrieďte prípravok do sprejovacej fľaše, nastriekajte na povrch, handrou umyte. Následne opláchnite čistou vodou a papierovou utierkou vyleštite.

Umývanie podláh (drevené podlahy, leštené podlahy, dlažba a i.):

(riedenie 1:100): Do kýbla optimálne s mäkkou vodou vlejte trochu koncentrátu približne v danom pomere, v závislosti od znečistenia podlahy.

Pranie:

(riedenie 1:1): Pripravte si prací koncentrát do prázdnej fľaše v pomere 1:1. Na jedno bežné pranie použite 0,5dl vytvoreného prípravku. Silné škvrny odporúčame hneď po znečistení navlhčiť vodou, kvapnúť kvapku prípravku a vyčistiť. Znečistené plienky, či inak silne znečistené prádlo, ktoré nemáte v pláne ihneď prať odporúčame namočiť a do vody vliať primerané množstvo prípravku.

Umývanie pelechov domácich miláčikov, misiek a i.:

(riedenie 1:5-1:10): Zrieďte koncentrát do sprejovacej fľaše, plochu nastriekajte a umyte.

Umývanie športového náčinia vo voľnej prírode:

(riedenie 1:5-1:10): Zrieďte koncentrát do sprejovacej fľaše, plochu nastriekajte a umyte kefou (retiazky od bicyklov a iné silne znečistené plochy.

Ochrana posteľných matracov a gaučov:

(riedenie 1:5-1:10): Zrieďte koncentrát do sprejovacej fľaše, plochu jemne poprášte sprejom a nechajte vyschnúť.

V rámci udržateľnosti je výborným riešením použiť aj ďalšie prázdne fľaše z iných MALINNA° produktov:

Body Serum s pumpou: zrieďte do nej koncentrát v pomere 1:1 – 1:2 s destilovanou vodou a získate silný prípravok s praktickým dávkovaním napríklad na umývanie riadov.

Skin Toner: do prázdneho obalu od Skin Toner zrieďte prípravok 1:2-1:5 s destilovanou vodou a získte praktický sprej, ktorým si môžete umyť predmety, či plochy počas ciest, keď nie je po ruke voda a dezinfekcia (doska na toalete, ovocie – nastriekajte a utrite papierovým obrúskom a môžete konzumovať, prebaľovací pult na čerpacích staniciach, príbory – postupujte ako pri ovocí).

Cleansing Foam: postupujte podľa návodu na fľaši, namiesto Skin Sera do nádoby vlejte Cleaning Concentrate a zrieďte s destilovanou vodou. Penu môžete využiť na ručné umývanie riadov, či očistu iných plôch v domácnosti.