Blog

MALINNA° Komunita: Q & A s Dominikou Beňovou.

#Komunita je nová rubrika, v ktorej vám budeme postupne predstavovať zaujímavé osobnosti, ktoré nás inšpirujú. Či už svojou prácou, vášňou, či nazeraním na svet. V prvom diely sme vyspovedali zakladateľku značky MALINNA°, Dominiku Beňovú.

Vec, ktorú si o sebe pred rokom ešte nevedela.

,,Akú agresiu vo mne dokáže vyvolať vzdor a hysterické prejavy môjho dieťaťa, najmä keď ma zastihnú v stave vyčerpanosti po sérii neprespatých nocí. Niekedy som sa nedokázala ovládnuť a Žofia dostala na zadok, hoci v racionálnom stave som absolútne proti akémukoľvek fyzickému trestaniu kohokoľvek a už vôbec nie detí. Mňa rodičia trestali výpraskom a tieto vzorce správania vychádzajú na povrch práve v momentoch, keď človek nemá energiu na akúkoľvek sebakontrolu. Našťastie vedomá práca s týmto problémom mi nejako pomohla začať reagovať s nadhľadom a preto verím, že ho nebudem odovzdávať na vyriešenie svojím deťom.”

Najlepšia rada do života, akú si dostala.

,Najlepšie fungujú rady, ktoré si vytvoríš sám na základe svojich prežitkov, aby si neopakoval rovnaké chyby stále dookola.”

Kedy sa cítiš najviac sama sebou?

 ,,Teraz ma celkom prekvapuje, čo sa zo mňa vďaka materstvu stáva po všetkých stránkach. Takže sama sebou spred desiatich rokov je úplne iné ako to moje „self“ dnes. Nejako na túto otázku ani neviem rozumne odpovedať. Ale asi keď sa dívam na svoje spiace dcérky večer v posteli. Jednak si gratulujem, že som ich dokázala uspať a jednak sa neviem vynadívať na ten boží zázrak.”

Čo pre teba znamená slovo wellness?

,,Momentálne nevyhnutné úkony v starostlivosti o seba, aby som dokázala fungovať a zvládať svoje každodenné úlohy. Keďže noci sú prerušované a deti vstávajú pomerne skoro, je pre mňa kľúčové ísť spať s nimi, čo je niekedy už o pol ôsmej večer. Ďalšia je aspoň ako taký stretching chrbta a tela kedykoľvek to situácia umožní. Pobyt vonku – za akéhokoľvek počasia. A teplá sprcha so studeným koncom – tam zrelaxujem nielen telo, ale aj hlavu.”

Tvoja obľúbená rutina.

,,Skôr by som povedala jediná, ktorú dokážem robiť každý boží deň, je pitie ranného Elixiru. V ostatnej dobe som sa zmierila s tým, že už nemám večer pre seba. Preto tam pribudlo ešte „čítanie“ obrázkových knižiek s našou Žofkou večer pred spaním. Na to sa obe veľmi tešíme.”

V čom ti dáva MALINNA° najväčší zmysel?

,,Z pohľadu toho, že som súčasťou značky a firmy (aj keď teraz skôr pozorujúcou) to, že naše produkty naozaj menia ľuďom kvalitu života. Nevravím, že sa to deje paušálne, no každý príbeh uzdravenia alebo zlepšenia nejakého problému ma veľmi teší a poháňa ďalej.

Z pohľadu užívateľa to, že si už bez nich neviem predstaviť život. Mám dve deti a jednak mi pomáhajú udržiavať bezpečnú domácnosť a jednak sa so zdravotnými problémami, ktoré nás doteraz postretli, vyrovnávame aj vďaka nim veľmi rýchlo.”

Tvoj obľúbený MALINNA° produkt.

,,Ťažká otázka, dosť sa to mení aj podľa životných situácií a období, ale vždy tam je Elixir MintBitter. Z pohľadu praktického behu dňa Cleansing FoamOral Spray, ktorý striekam do úst Žofii aj sebe vždy pred spaním. Žofke ho dávam aj na zubnú kefku, keďže ešte nie je schopná pastu vypľúvať, a Oral Spray je bezpečný (priam prospešný) pri konzumácii.”

Na ženách zo svojho okolia obdivuješ:

,,Keď ostanú ženami a vážia si svoje ženstvo aj sami seba. A keď dokážu byť skutočne uvoľnené a pokojné, vo svojom strede. To veľmi upokojuje aj mňa.”

V čom sú ženy, s ktorými sa stretávaš, na seba najviac prísne?

,,Momentálne sa dosť so ženami vo svojom okolí bavím o téme, v ktorej som prísna aj ja sama na seba a zaujíma ma ich postoj k veci: a to je výchova detí. Človek nechce nič pokaziť a to je dosť náročné a aj prijať to, že bez chýb to zrejme nebude.”

Kedy sa cítiš najviac žensky?

,,Keď si nájdem čas postarať sa o svoj zovňajšok. ..a tak vnútorne žensky, keď dokážem byť milujúca a nežná matka, aj keď sa moje dieťa hádže v návale emócií o zem a to prepnuté kŕčovité telíčko zrazu zmäkne. Vtedy cítim najväčšiu silu svojho ženstva.”