Blog

Význam Skin Sér pri spomalení starnutia organizmu.

Naša koža je vzácny orgán, ktorého významnú funkciu v príjme živín a vylučovaní toxínov si často neuvedomujeme. Tento flexibilný orgán je nositeľom jedného z našich významných zmyslov – hmatu a vďaka nemu sa v našom mozgu dokresľuje obraz vonkajšieho prostredia. 

Použitiu surových olejov a tukov sa radšej vyhnite.

Koža je priepustný orgán a veľmi ľahko sa do nej dostávajú látky rozpustné vo vode. Vo vode preto, že naše telo tvorí z viac než 2/3 voda. Surový olej do pokožky preniká ťažko, ak vôbec. Na pokožke vytvorí mastnú vrstvu, a tak zamedzí prístupu vzduchu. Veľkej časti bakteriálnych kmeňov vyhovuje prostredie bez kyslíka. Pod olejom sa preto môžu ľahšie množiť a zhoršiť stav problematickej pokožky. Naviac surový olej na koži zoxiduje a telo nie je schopné využiť živiny v nich obsiahnuté. Preto nie je vhodné používať surové oleje priamo na pokožku. 

Ako efektívne vyživiť pokožku a zlepšiť jej prekrvenie?

Tam kde je prísun krvi, tam funguje imunitný systém a detoxikačné procesy v tele. Tam kde sa cievy a vlásočnice zanášajú, vznikajú zápaly, v svaloch spazmy a v orgánoch zhoršenie až zlyhanie ich funkcie. Elixir Mint, Elixir Vanilla a Bitter majú významnú úlohu pri čistení obehového systému. Pomáhajú telu zbaviť sa toxínov, oslabiť patogény a dodávajú telu vzácne látky z olejov. Samozrejme všetky ingrediencie sú spracované tak, aby boli pre bunky vysoko vstrebateľné. Cez tráviaci trakt sa však nedostanú všade. Telo ich cestou zužitkuje tam, kde je to preň najviac nevyhnutné. Keď sme chceli pomôcť miestam, ktoré sú pre krvný obeh ťažšie prístupné, rozhodli sme sa využiť druhé ústa nášho tela: kožu.

Prečo majú MALINNA° Skin séra významnú úlohu pri spomalení starnutia organizmu?

Pripravili sme ich tak, aby boli absolútne čisté – teda neobsahovali nijakú syntetickú chemikáliu. V tomto sú naše séra a aj Shampoo Clary Sage unikátom. To však nie je ich primárna kvalita. Tá spočíva vo vysokej koncentrácii vstrebateľných živín, ktoré v tejto forme vedia preniknúť hlboko do pokožky. Bohaté na protizápalové látky udržujú na pokožke zdravý mikrobióm. Oslabujú patogény na pokožke aj v jej póroch. Pri detoxikácii organizmu urýchľujú odbúranie vyplavených toxínov. Prítomné soli prenikajú hlboko do pokožky a pomáhajú vyčistiť povrchové vlásočnice. Keď je telo čisté a dobré prekrvené, imunitný systém funguje lepšie, nevznikajú skryté zápaly a bunky žijú bez poškodenia oveľa dlhšie.

Čomu všetkému sa radšej vyhnúť?

  1. Eliminujte používanie chemikálií v domácnosti. Naozaj to nepotrebujete. Na trhu je množstvo vynikajúcich alternatív.
  2. Eliminujte kozmetiku! Menej je aj v tomto prípade viac.
  3. Umyť sa v čistej vode je zdravšie ako použiť chemické sprchovacie gély a mydlá. Ak je druhá zložka vášho gélu, šampónu, či zubnej pasty po vode (aqua) sulfát, (laureth, lauryl, coco), tak je viac menej jedno, či obsahuje aj nejakú pridanú prírodnú zložku. Svojmu telu takýmto prostriedkom z dlhodobého hľadiska škodíte.
  4. Používajte prírodné materiály na vašom oblečení – dôležité je, čím je látka zafarbená – odporúčame nakupovať u lokálnych značiek. Obzvlášť si dajte pozor na kvalitu spodného prádla.
  5. Pozor na pracie prášky – taktiež ich zvyšky koža dokáže z látky vstrebať. 
  6. Dbajte na hygienu posteľného prádla – nie však častým praním v silnej chémii. Obliečky často vetrajte.
  7. Vyhýbajte sa prašnému prostrediu a smogu: choďte do prírody.