Blog

Novinka: Immortelle Intensive Cream

Predstavujeme vám nový produkt z rady MALINNA°, Immortelle Intensive Cream, s obsahom esenciálneho oleja zo slamienky talianskej. Okrem slamienkového oleja obsahuje nimbový olej, karanja olej a výťažok z hlohu čínskeho ako zdroj prírodného vitamínu C. 

Slamienka talianska, latinsky Helichrysum italicum, je ikonická rastlina stredomorskej oblasti, kde je uctievaná pre jej výnimočné vlastnosti. Vďaka vysokému obsahu antioxidantov a vplyvu na spomalenie procesu starnutia buniek je nazývaná aj rastlinou nesmrteľnosti – immortelle.

Využitie

Hlavné využitie esenciálneho oleja slamienky talianskej je v starostlivosti o poškodenú pokožku alebo ako prevencia poškodenia pokožky vonkajšími vplyvmi.

Vo svete moderného molekulárneho výskumu má slamienka preukázateľné účinky na rôzne typy kožných problémov ako sú jazvy, vyrážky, akné, či ekzémy. Niektoré klinické štúdie nachádzajú priame spojenie medzi používaním esenciálneho oleja zo slamienky a zlepšením psoriázy, popálenín, kŕčových žíl a hemoroidov.

Zloženie

Vysoký podiel jeho obsahu tvorí nimbový olej, ktorý prešiel špeciálnou metódou spracovania. Má schopnosť viazať vlhkosť, vďaka čomu ostáva pleť hydratovaná. V ajurvéde sa využíva pre svoje antiseptické a protiplesňové účinky. Slúži ako prírodné antibiotikum pri liečbe kožných plesní a iných kožných infekcií. Krém je preto vhodný aj na poškodenú pokožku.

Ďalší veľmi vzácny olej obsiahnutý v kréme je karanja olej. Získava sa lisovaním plodov indického buku. Obsahuje prírodný UV faktor, čím pokožku chráni pred predčasným starnutím spôsobeným UV žiarením. Zároveň má upokojujúce účinky vďaka obsahu vitamínu E.

Jednou z účinných zložiek Immortelle Intensive Cream je výťažok z hlohu čínskeho, ktorý je známy vysokým obsahom vitamínu C. Vitamín C pôsobí na bunky pokožky ako silný antioxidant. Podporuje ich rýchlejšiu regeneráciu a obnovu. Výsledkom je povzbudenie pleti, jej mladší a sviežejší vzhľad. 

Ochrana pred voľnými radikálmi

Intensive Cream Immortelle chráni pokožku pred negatívnym vplyvom voľných radikálov, podporuje rast a obnovu kožných buniek a chráni pokožku pred vznikom jazvičiek či škvŕn. Hydratuje a napomáha obnove jej poškodených vrstiev. 

Je vhodný na akýkoľvek typ pleti, taktiež na zrelú pleť. Má protizápalové účinky a vďaka nášmu unikátnemu spracovaniu surovín má schopnosť prenikať hlboko do tkanív pokožky

Vôňa

Nimbový olej sa odráža v špecifickej vôni krému. Pred spracovaním nimbový olej sám o sebe zapácha, no po spracovaní jeho nepríjemná vôňa z veľkej časti zanikne. Po aplikácii na pleť sa začne rozvíjať v niekoľkých vrstvách, jeho intenzita klesá a vystupuje na povrch esencia slamienky. Vzdávať sa podielu nimbového oleja na úkor vône krému by bola veľká škoda. Má silné liečivé a regeneračné vlastnosti, pleť zanecháva dlhodobo hydratovanú, bráni šíreniu patogénov, podporuje tvorbu kolagénu a spolu so slamienkou napomáha redukcii vrások.

Konzistencia

Jeho konzistencia je redšia v porovnaní so zbytkom MALINNA° krémov. Preto pri jeho otváraní postupujte opatrne. Ak preferujete hustejšiu konzistenciu, pokojne dajte krém na noc do chladničky, kde stuhne. Následne ho môžete držať pri izbovej teplote.

Použitie

Používať ho môžete ako denný a nočný krém. Odporúčame ho nanášať v malom množstve na vlhkú pokožku hneď potom, čo ste na tvár aplikovali Skin Toner. Bambucké maslo sa tak zriedi a zanechá na vašej pleti ľahký ochranný filter. Krém pokožku nezamastí a vynikajúco sa vstrebáva.