Blog

MALINNA° Shampoo Clary Sage: ako sa nastaviť na jeho fungovanie?

Keď ešte neexistovala kozmetika MALINNA° a ja som sa aktívne venovala opernému spevu, so záujmom som sledovala všetky organické produkty a výživové doplnky na posilnenie organizmu. V tejto profesii totiž aj najmenšie oslabenie imunity môže spôsobiť profesnú paralýzu. Zvýšené zahlienenie, nádchy, alergie môžu mať za následok práceneschopnosť a v dlhodobom horizonte aj ohrozenie samotnej profesionálnej kariéry. Mnohé operné speváčky majú preto vo svojej kabelke pojazdnú lekáreň a často sa vyznajú v lekárenských produktoch takmer na úrovni samotných lekárnikov. Ani ja som nebola výnimkou. 

Ako prejsť na úplne čistý šampón.

Môj otec niekedy v tom čase vyvíjal, dnes v mnohých aspektoch prelomový produkt – čistiaci prostriedok. Jeho zloženie bolo absolútne čisté, bez akejkoľvek syntetickej chémie, a tak som ho začala používať ako sprchovací gél a šampón na vlasy. Niekedy v tom období začal v mojej hlave vznikať nápad vytvoriť kozmetiku. Ale poďme späť do roku 2014. 

Dovtedy som používala kozmetiku, o ktorej som si myslela, že má vyššiu kvalitu a je na prírodnej báze. Najprv šampón značky L´Occitane, ktorý však obsahuje SLS, a teda akékoľvek prírodné zložky v šampóne “zabije” táto lacná dráždivá chemikália. Neskôr som prešla na značku Welleda, ktorá je už v použitej chémii o čosi miernejšia, no stále nie je absolútne čistá. Prečo taký dlhý úvod? Po prechode z Welledy na náš čistiaci prostriedok trvalo zhruba pol roka, kým som po jeho použití dosahovala štandardne rovnaký výsledok. A presne toto sa môže diať, ak ste na svoje vlasy začali používať MALINNA° Shampoo Clary Sage. Niektoré miesta na hlave boli vyslovene mastné, iné úplne v poriadku. Na výsledok mali v zásade vplyv nasledujúce faktory:

  • prechod na úplne čistú kozmetiku (obdobnú fázu zažívajú ľudia, ktorí sa rozhodnú hlavu umývať len vodou)
  • u mňa ako u ženy dokonca obdobie v rámci cyklu
  • množstvo umytí počas týždňa

Možno to bude chcieť trošku experimentovania a trpezlivosti.

Možno patríte do tej skupiny, ktorej šampón vyhovuje od začiatku. Ak nie, a napriek tomu máte odhodlanie a trpezlivosť náš šampón používať (resp. benefity, ktoré prináša vám stoja za námahu), skúste zvoliť nasledovný postup:

Zožeňte si šampón, ktorý má čo najmenej škodlivé zloženie. Ja osobne stále v tomto smere verím značke Welleda. Hlavu si najprv dobre navlhčite vlažnou, až mierne teplou vodou. Následne na vlasy naneste klasický šampón a vlasy umyte. Snažte sa nevmasírovávať šampón do kože hlavy. Šampón dobre opláchnite. 

V druhej fáze použite šampón MALINNA° Clary Sage. Naneste ho také množstvo, aby dostatočne napenil. Šampón vmasírujte do pokožky hlavy a dôkladne napeňte. Následne vyzmývajte teplou vodou. Po vysušení vlasov uterákom na vlasy nastriekajte MALINNA° Skin Toner. Stačí pár streknutí ku korienkom hlavy. Je to možnosť, ako sa vyhnúť kondicionéru. Na následné rozčesanie vlasov doporučujeme kefy a hrebene vyrobené z prírodných materiálov.

S ďalším umývaním vlasov nečakajte, kým budú vlasy mastné, ale skúste ich umyť o deň skôr. Postupne skúste vlasy umývať len šampónom MALINNA° Shampoo Clary Sage. Dôležité však vždy ostáva, vlasy dokonale vyzmývať teplou vodou a spočiatku možno umyť v rámci jedného kúpeľa vlasy našim šampónom aspoň 2x. 

V ideálnom prípade sa po nejakej dobe dostanete na frekvenciu umývania vlasov oveľa nižšiu, ako pri bežných šampónoch. Ak hovorím za seba, v súčasnosti si umývam vlasy cca 1x za 5 dní a vlasy sa mi už vôbec nemastnia.

Samozrejme neočakávajte, že vlasy sa budú chovať ako po použití bežných šampónov. Ich hlavná známa funkcia je chrániť lebku pred vlhkosťou a to telo robí aj zadržiavaním mastnoty pri korienkoch vlasov.

Niekedy je vhodné vlasovej pokožke dopriať kúru v podobe Skin Serum Rose alebo Lavender. Vmasírujte ho do vlhkej pokožky hlavy, nechajte niekoľko minút pôsobiť a následne pokračujte umytím hlavy šampónom.

Na šampóne, tak ako aj na ďalších produktoch, neustále pracujeme. Našou prioritou zostáva ochrana organizmu, spustenie a urýchlenie regeneračných procesov, detoxikácia organizmu a posilnenie celkovej imunity. Z tohto konceptu ani MALINNA° Shampoo Clary Sage nevypadne.