Blog

Predstavujeme MALINNA° KIDS: Najčistejšiu detskú kozmetiku vytvorenú s rešpektom k detskej pokožke.


Hlavnou misiou značky MALINNA° je minimalistická funkčná rutina vhodná pre celú rodinu. Dlho sme preto odolávali myšlienke tvoriť špecificky detskú kozmetiku, no na základe spätnej väzby našich zákazníkov, rodičov, aj našich osobných skúseností, sme si uvedomili, že by nám aj vám detské produkty MALINNA° skutočne zjednodušili život.

Veríme, že nová detská rada spĺňa vysoké požiadavky na to, aká by kozmetika a starostlivosť o telo dieťaťa mala byť. Taktiež nás teší, že máme možnosť priniesť detskú hravosť do dizajnov našich produktov, pre potešenie vás, ale hlavne vašich detí.

MALINNA° Kids Body Balm

Kids Body Balm je najčistejší detský balzam zo starostlivo vybraných prírodných ingrediencií vytvorený na podporu zdravia citlivej detskej pokožky a jej unikátnych potrieb. Rovnako ako všetky produkty MALINNA° je vyrobený našim jedinečným postupom spracovania vstupných ingrediencií, bez emulgátorov a konzervantov. Detský balzam je však jemnejší, tak aby zodpovedal potrebám detskej pokožky. Chráni jej citlivý mikrobióm, regeneruje ju, posilňuje jej obranyschopnosť a s láskou sa stará o pokožku detí každého veku.

Ingrediencie

Základ Kids Body Balm tvorí ručne spracované kakaové maslo v bio kvalite, ktoré vyniká svojou príjemnou kakaovou vôňou a jedinečnými benefitmi na ochranu kožného mikrobiómu. Unikátna kompozícia lipidov v kakaovom masle posilňuje vrchnú vrstvu kože, zabraňuje strate hydratácie a chráni pred prenikaním nežiaducich látok a patogénov dovnútra pokožky. Jej stav odzrkadľuje celkové zdravie pokožky.

Harmančekový esenciálny olej je vďaka svojim benefitom považovaný za kráľa medzi olejmi. Je vhodný pri ekzémoch, dermatitíde, podráždení, začervenaní, podpore hojenia rán a pôsobí protizápalovo. Je to jeden z mála esenciálnych olejov, ktoré sú vhodné pre deti už od narodenia.

Rakytníkový olej prekypuje širokým spektrom vitamínov. Obsahuje až 10x viac vitamínu C ako citrusy. Pôsobí proti jazvám a bojuje proti stenčovaniu pokožky.

Karanja olej je vzácny olej z Indie, bohatý na kyselinu olejovú. Má výrazné hydratačné a antibakteriálne účinky. Vďaka vysokému obsahu vitamínu E, pôsobí blahodárne na obrannú schopnosť pokožky a podporuje hojenie tej poškodenej.

Nimbový olej pridávame do krému pre svoje silné protizápalové a regeneračné vlastnosti.

Morská soľ z ostrova Nin – Nin je ostrov známy ľuďom trpiacimi kožnými problémami. Táto soľ je ekologická, terapeutická a biodynamická, pretože na jej vzniku sa podieľa diverzný morský mikrobióm a léčivé ninské bahno. Unikátom je, že celý proces zbierania a spracovania je ručný. My zo soli ďalším spracovaním uvoľníme jedinečnú kombináciu minerálov do krémovej hmoty pre zdravie pokožky.

V čom je MALINNA° Kids Body Balm iný?

  • Balzam nie je krém. Detské krémy a mlieka bežne obsahujú 60-85% vody, čo si vyžaduje nutnosť použitia emulgátorov a konzervantov, a to aj u prírodnej kozmetiky. 
  • Balzam nie je maslo. Na trhu je mnoho dostupných čistých kakaových, či bambuckých masiel bez konzervantov, vhodných pre citlivú detskú pokožku, no často sú ťažko rozotierateľné. Náš Kids Balm je vďaka svojej jemnej textúre veľmi jednoduchý na použitie.
  • Náš balzam je koncertovanejší než bežná detská kozmetika (obsah vody je cca 30%). Preto vám i vašim deťom postačí naniesť menšie množstvo krému na navlhčenú pokožku (napríklad po kúpeli). Pri aplikácii oceníte praktickú airless pumpičku, ktorá chráni krém pred oxidáciou.
  • Jednotlivé zložky balzamu a ich pozitívne účinky sú vybrané tak, aby sa vzájomne dopĺňali a násobili, pre naozaj komplexnú starostlivosť o ochranu citlivej detskej pokožky.
  • Zatiaľ čo krémy pre dospelých sú vysoko koncentrované (obsahujú len cca 10% vody), zloženie detských krémov je oveľa jemnejšie, tak aby rešpektovali potreby detského kožného mikrobiómu.


MALINNA° Kids Body Foam


Dôležitou vlastnosťou MALINNA° Kids Body Foam je jej príjemná penivosť. Tú dosahujeme použitím výlučne prírodných saponínov, bez syntetických peniacich látok, čo je kľúčové pre jemnú očistu detskej pokožky. S  rešpektom k citlivému detskému mikrobiómu a celkovému zdraviu pokožky. Opakované použitie syntetických penidiel, obsiahnutých v mnohých detských penách, môže narušovať kožnú bariéru, ktorá sa v detstve ešte len vyvíja. Preto bolo pre nás dôležité vytvoriť produkt, ktorý zodpovedá ich unikátnym potrebám.

Zložením vychádza z našej najpredávanejšej peny Cleansing Foam. MALINNA° Kids Body Foam obsahuje menšie množstvo esenciálnych olejov a hlavne takých, ktoré sú vhodné pre pokožku bábätka od narodenia. Veríme, že deťom urobí radosť i roztomilá zaoblená fľaša s detskými kresbičkami, ktorú si ľahko môžu vziať do ruky. Vyhoveli sme aj potrebám rodičov a zvolili veľký objem detskej peny (500ml), ktorá vydrží v kúpeľni oveľa dlhšie.

Ingrediencie

Základom MALINNA° Kids Body Foam sú oleje známe širokým spektrom pozitívnych účinkov na pokožku. 

Nimbový olej a karanja olej sú oba bohaté na mastné kyseliny, limonoidy, vitamín E, triglyceridy, vápnik a antioxidanty.

Arganový olej má skvelé upokojujúce vlastnosti. Je preto vhodný na starostlivosť o citlivú, narušenú, ekzematickú a suchú detskú pokožku.

Olivový olej je bohatý na vitamíny A, D, K a vitamín E. Obsahuje taktiež bioaktívne látky, polyfenoly a antioxidanty, které spoločne prispievajú k významným pozitívnym efektom pre pokožku.

Mandarinkový esenciálny olej má hravú vôňu, ktorú ste si obľúbili v našej limitovanej rade. Je dostatočne jemný na starostlivosť o pokožku bábätiek, a preto nesmel v novej detskej pene chýbať. Navyše sa v aromaterapii využíva pre svoje upokojujúce, uvoľňujúce účinky, a je tak ideálnym olejom na použitie počas večernej rutiny.

,,Veríme, že nová rada MALINNA° KIDS spríjemní spoločné chvíle s vašimi najmenšími a prinesie veľa hravých momentov do vašej, nielen večernej, rutiny.