Blog

Rozvoj prirodzenej krásy.

Naše produkty si môžete teraz užiť v štúdiu prirodzenej krásy ATHMOsphere v Bratislave. Vybrať si môžete spomedzi viacerých neinvazívnych procedúr ako Face Workouts – tréningy svalov na tvári alebo Beauty Rituals – kozmetické relaxačné ošetrenie pleti.

Inšpirujte sa pohľadom na rozvoj prirodzenej krásy očami zakladateliek, Dady a Timey, v dnešnom hosťovskom blogu.

Filozofia.

,,Asi sa všetci zhodneme, že prirodzená krása má svoje nespochybniteľné výhody a pri hľadaní cesty k nej, zväčša narazíme na niekoľko úrovní, ktoré sú prepojené a vzájomne sa ovplyvňujú. Ide o harmonické rozvíjanie osobnosti, životného štýlu, prepojenie tela, mysle aj ducha. Náš zovňajšok ovplyvňuje do veľkej miery to ako sa cítime vo vnútri. 

Všetko je prepojené, naše telo je jeden organický celok, nič v ňom nefunguje samostatne a to ako vyzeráme a starneme, preto nemôžeme riešiť len povrchovo. Ak máme problémy napr. s vráskami, chce to komplexné riešenie – z vnútra von.  Rozvíjanie prirodzenej krásy nás určitým spôsobom oslobodzuje, môžeme byť samými sebou a budovať si zdravú a tak potrebnú sebalásku.  So zdravým sebavedomím sme automaticky krajší a príťažlivejší. 

Prirodzená krása znamená podčiarknuť to pekné v nás/na nás prirodzenou, telu prospešnou cestou. V našom ,,Natural Beauty Concept Studio“ ATHMOsphere máme procedúry zamerané práve pre tento spôsob vyzdvihnutia prirodzenej krásy a pri výbere kozmetiky, ktorá by nám tento cieľ pomáhala dosahovať a zákazníčkam utvrdila zmysel nášho konceptu, nebolo rozhodovanie vôbec náročné. MALINNA° zložením svojich produktov a celkovou filozofiou k prirodzenej kráse dokonalo zapadala do našej skladačky budovania cesty k sebaláske, kráse a naturálnosti.

Starnutie.

V dnešnej dobe sa starnutie považuje za niečo, čo je potrebné zastaviť. Naša pokožka sa vekom prirodzene stenšuje a objavujú sa na nej postupné a prirodzené známky starnutia –  vrásky, ochabnuté svaly, pokožka bez elasticity. 

Vrásky sa stali našim hlavným nepriateľom a v boji proti nim sa vyvíjajú rôzne metódy na ich elimináciu. To, aké zbrane v tomto ”boji” použijeme, je samozrejme na každom z nás. Veľa ľudí siaha po “instantných” riešeniach a práve za ne mnohokrát musíme zaplatiť oveľa vyššiu cenu ako je tá peňažná. Starnutie nezastavíme, môžeme sa s ním len zmieriť – starnúť vo svojej sile a kráse. Je prirodzené skúšať čo je pre nás to najlepšie a niekedy šľapnúť vedľa. My však radíme a aj uprednostňujeme riešenia, ktoré sú nášmu telu prirodzené a zároveň prospešné. Jedným z prirodzených riešení ako sa o seba starať a vyzerať dobre, pozor, nie dobre na svoj vek – jednoducho len dobre, krásne, sviežo a sebavedomo, sú tréningy tváre. Áno, aj s tvárou, tak ako aj s našim telom, sa dá trénovať. 

Predstavte si koľkokrát denne žmurkneme? Koľko jedál skonzumujeme? Koľkokrát prežúvame žuvačku, kým skončí v koši? Koľko emócií denne prežijeme? A koľko sa ich odrazí na našej tvári? … Aj bez ťažkých počtov vieme s istotou povedať, že svaly na našej tvári sú neustále precvičované, zaťažované a vzniká v nich napätie. Toto napätie spôsobuje tuhnutie svalov a tie zase spôsobujú na pokožke, ktorá ich pokrýva, vrásky. 

Tréningy tváre.

Tréningy tváre sú zamerané na prekrvenie a uvoľnenie svalov nie len na tvári samotnej ale aj na jej okolitých oblastiach. Je to z dôvodu, že tvárové svaly nám nekončia na hranici našej tváre ale pokračujú ďalej na krk, trapézy, dekolt a aj do vlasovej oblasti. Toto je z nášho pohľadu často opomenutá skutočnosť a to aj napriek tomu, že je nevyhnutná, ak chceme dosiahnuť požadované tvárové výsledky.

Tréningy tváre zároveň obnovujú pevnosť pokožky tým, že stimulujú fibroblasty – bunky, ktoré zodpovedajú za produkciu kolagénu, tzn. dostávame sa tak k prirodzenému omladeniu buniek a k spevneniu jemnej pokožky. Hĺbkový tréning v tkanive aktivuje produkciu elastínu, ktorý zabezpečuje pružnosť pokožky. Tento proces je dôležitý najmä pri otázke tvorby vrások, tzn. prirodzenému zjemňovaniu a v niektorých prípadoch aj úplnému vyhladeniu vrások. Aj keď z nášho ponímania prirodzenej krásy nerady hovoríme o úplnom vyhladzovaní vrások, nakoľko je to prirodzený proces, ktorý k starnutiu pokožky patrí a my nechceme bojovať proti prirodzenosti. Snažíme sa s nimi však pracovať, vziať ich tvorbu a hĺbku do našich rúk. S tým je úzko spätá práve kozmetika, ktorá v kombinácii s našimi tréningami podporí proces, ktorý chceme docieliť. Bez nej by bola naša práca iba čiastková, nedokončená. 

Veľmi dôležité je spomenúť aj lymfatický systém, ktorý je s procedúrou úzko prepojený. Lymfa je často podceňovaná, nepochopená a pritom jej benefity sú neoceniteľné. S jej aktiváciou vieme zmierniť opuchy tváre a taktiež lymfa úzko súvisí s kruhmi pod očami.  Správnymi pomôckami a masážnymi technikami, sa pri tejto procedúre vieme taktiež zamerať na tvarovanie kontúr tváre bez použitia invazívnych techník, ktoré môžu byť často nepríjemné. Naše štúdio si však zakladá na príjemnej atmosfére, ktorá prúdi nie len z prostredia, z pracovníkov ale hlavne zo samotných procedúr, ktoré sú nie len prínosom pre náš vzhľad ale aj balzamom na dušu

Tvárovú masáž odporúčame aj osobám, ktore síce ešte proces starnutia na sebe viditeľne nepociťujú, no sú za vekovou hranicou vyvíjania nášho organizmu. Odporúčame ju ako prevenciu proti starnutiu a vyššie spomenutému procesu tvorby vrások, ochabovaniu svalstva, strate elasticity pokožky. 

Náš hlavný odkaz pre každého, kto nevie ako pristupovať k starnutiu, možno nevie ako starnutie prijať, je jednoznačný a úplne prostý  – majme sa radi.  Akceptujme svoju tvár aj telo. Zamerajme sa na našu prirodzená krásu. Je nenahraditeľná. Sme odrazom nášho vnútra.

A jeden tip na záver – v rámci prevencie vrások a celkového zdravého vzhľadu pokožky v tvárovej oblasti, je alfou a omegou pravidelné uvoľňovanie krčných svalov. Uvoľnený krk = voľný priechod okysličenej krvi a všetkých živín.”

Dada & Timea, ATHMOsphere, Natural Beauty Concept Studio