Blog

MALINNA° Komunita: Q & A s Rozi Zacharov.

Rozi Zacharov je mámou syna Viléma a projektu Pokojovky. Žije v Praze blízko přírody, kde se snaží balancovat mezi rolí maminky, manželky a podnikatelky. Když jí zbyde čas a energie, ráda se protáhne na józe, cestuje a chodí do lesa a zaměstnává ruce u kreativních projektů. Tíhne k pomalému a udržitelnému životu, i když život s malým dítětem je často jízda. Sledovat ji můžete na Instagramu pod @rozizacharov.

První věc, kterou si dnes udělala?

,,Pomazlila jsem syna, protože k nám porad chodí uprostřed noci spát. Pak následuje sprcha, často ledová, která mě opravdu probudí.”

Právě čteš?

,,Knihu Roky od francouzské autorky ověnčené Nobelovou cenou za literaturu Annie Ernaux. Je to autobiografická kniha popisující události ze života jedné ženy i celé Francie mezi lety 1940 až 2006. Momentálně mě nejvíc baví newsletter od Leandry Medine Cohen nazvaný The Cereal Aisle. Bývalá zakladatelka kultovního projektu Man Repeller píše neuvěřitelně chytře, vtipně a zároveň jsou její outfity plné inspirace. Skvělý je taky newsletter Design Filter od Evy Slunečkové.”

Co pro tebe znamená slovo “wellness”?

,,Hlavně čas o samotě, kterého už teď nemám tolik. Je to pro mě nejlepší způsob, jak si odpočinu. Nemusí to být ani v tom tradičním pojetí slova wellness jako jít do sauny nebo na kosmetiku (i když to taky miluju), ale třeba si jen zajít sama na kávu a číst si. Hodně mě taky dobíjí moje kamarádky a příroda..”

Jaký je tvůj večerní rituál?

 ,,Během studených dní zrovna dlouhá vana, což je moje lowkey verze domácího wellness jednoduše proto, že mi tam nikdo nesmí. Často jen ležím v horké vodě a užívám si ticho. V ideálním případě pak ještě zakončená mojí beauty rutinou.”

Oblíbený MALINNA° produkt.

,,Určitě Elixíry, protože věřím, že člověk musí vždycky začínat vnitřní péčí. Poslouchala jsem podcast se zakladatelkou Dominikou a moc se mi líbí filozofie, která za jejich výrobou stojí. Teď nejvíc používám Elixír Mint, který mi snad pomůže v boji proti jarní senné rýmě.”

Proč Pokojovky?

,,Pokojovky jsme založily v roce 2017 v době, kdy tu žádný podobný projekt nebyl. Dávalo nám to koncepčně smysl, to téma nás bavilo a moc jsme si přály založit vlastní byznys. Když jsme si všimly, že je o pokojovky velký zájem, rozjely jsme projekt víc. Vydaly jsme knihy o pěstování, otevřely obchod, děláme velké realizace. I po 6 letech je to pořád krásná a naplňující práce. I když už to není zdaleka takový punk jako na začátku, hlínu máme pořád všude.”

Kdy se cítíš nejvíc kreativně naplněná?

,,Moc mě baví učit se nové věci, to pak úplně ožívám. Nejsem manuálně nejšikovnější, ale i tak to pořád zkouším. Mám za sebou kurzy šití, keramiku, vážu si doma věnce. Vloni mě nejvíc kreativně naplnilo, že jsem si dokázala uplést svetr. Rozhodně není dokonalý, ale mám z toho velkou radost. V těch běžných momentech mě dokáže potěšit, když najdu na procházce něco hezkého do vázy, nebo když dobře zašiju Vilémovi díry na kalhotách.”

Oblíbený suvenýr, který si si přivezla z cest:

,,Z cesty na Mallorcu jsme si přivezli malé malované dlaždičky s písmeny, které dohromady dávají slovo KLID. Všichni tři doma občas dokážeme být trochu výbušní a když už začíná nálada a emoce eskalovat, je to dobrá připomínka, aby si člověk zachoval chladnou hlavu.”

Vlastním kolekci..

,, ..různých přírodnin, které buď nosím domů já nebo můj syn. Klacíky, kamínky, mušle a podobně máme všude po bytě. A pak samozřejmě POKOJOVKY.”

Tvůj wellbeing guru:

,,Co se týče způsobu života, ráda se nechávám inspirovat Julie O’Rourke neboli Rudy Jude. Je to sice jen instagramová realita, ale věřím jí, že není tak daleká od pravdy. Líbí se mi balanc mezi (smysluplným) podnikáním a rodinným životem blízko přírodě. Je autentická a moc mě baví její outfity a celková estetika věcí, kterými se obklopuje.”