Blog

Nová generácia krémov z rady MALINNA°.

​​Najnovšie krémy z rady MALINNA°, Rose Repairing Cream a Lavender Sensitive Cream, sú výsledkom niekoľkoročného výskumu a skúseností, výberu dodávateľov tých najkvalitnejších ingrediencií, vyvažovania pomerov jednotlivých olejov pre dosiahnutie čo najširšieho spektra účinkov.  Základ krémov je rovnaký. Pri jeho vývoji sme sledovali viacero cieľov: čo najvýraznejšiu regeneráciu starnúcej pleti, komplexnú hĺbkovú výživu, regeneráciu pleti s drobnými jazvičkami a pigmentovou nejednotnosťou, výber olejov so silnými protizápalovými účinkami, hĺbkovú hydratáciu a ich kompatabilitou s problematickou pleťou (senzitívna, aknózna, ekzematická). 

V závere náročného procesu prípravy ich rozlíšime tromi výraznými ingredienciami. Absolútnymi esenciami: rose absolue a lavender absolue a rakytníkovým olejom, ktorý pridávame len do Rose repairing Cream. Esencie majú taktiež v kréme výrazný účinok, preto sa na základe rozdielnosti medzi nimi môžete rozhodnúť, ktorý krém je vašim zmyslom bližší.

Slow cosmetics: pozrime sa na spôsob spracovania.

Tajomstvo účinnosti našich krémov spočíva nielen v surovinách, no najmä v ich spracovaní. V tomto procese odomykáme jednotlivé suroviny, rozkladáme ich na menšie častice, aby ich bunky našej pokožky vedeli okamžite vstrebať a plne využiť ich účinok. Ide o náročný, ale fascinujúci proces vyžadujúci trpezlivosť a veľa pozorovania. Spracovanie krému vyžaduje zhruba šesť mesačnú dobu zrenia kvôli prepojeniu a synergii jednotlivých olejov. 

V prvom kroku oleje fragmentujeme pri teplote 35-40°C, spájame s vodou a ručne zbieranou tepelne upravenou morskou soľou z ostrova Nin s vysokým obsahom rôznych druhov minerálov. Fragmentácia je proces, pri ktorom olej mení svoju štruktúru z mastnej olejnatej na vo vode rozpustnú. Pri tomto procese sa uvoľňuje aj množstvo cenných výživných látok, ktoré sú takto pre bunky našej pokožky rýchlo dostupné. 

Po dokončení fragmentácie sa táto základná hmota prudko schladí na 12°C a nechá sa zrieť 60 dní v dubovom sude so špeciálne upraveným povrchom. Prievzdušnosť dreva je dôležitá pre odparovanie prebytočnej vody. Po dvoch mesiacoch zrenia vzniká základná krémová hmota, ktorá sa nahreje na izbovú teplotu a mieša sa v miešacom zariadení 1-2 dni. Tá sa opäť schladí a nechá sa zrieť 1-2 mesiace. Pri zrení sa jednotlivé zložky prepájajú a vytvárajú hebkú kompaktnú hmotu. Potom sa proces zopakuje. Počas šiestich mesiacov sa zo základu odparí voda predstavujúca asi 20% pôvodného objemu. Približne 3 dni pred plnením pridávame esenciálny olej. Krém sa následne pri nízkych otáčkach mieša ďalšie dva dni. 

Takýmto spôsobom spracovania dosahujeme absolútnu koncentráciu účinných látok v kréme.

Použitie.

Nanášajte v malom množstve na vlhkú pokožku. Takto sa bambucké maslo zriedi s vodou a krém vám  vydrží 4-6 mesiacov.

Ktorý krém si vybrať?

Lavender Sensitive Cream uchváti milovníkov vône levandule. Nový levanduľový krém obsahuje čistú esenciu z kvetov levandule. Jej vôňa pôsobí protistresovo, uvoľňujúco. Má silné antibakteriálne a protizápalové účinky, no zároveň je citlivá k jemnej a problematickej pokožke. Je vhodná aj pre deti, no jej regeneračné účinky a vplyv na podporu tvorby nových buniek ocení aj zrelšia pleť.

Rose Repairing Cream je kráľovnou medzi našimi krémami. Ocenia ju milovníci výrazných kvetových vôní. Ružová esencia absolue má silné hojivé účinky na pleť vyžadujúcu regeneráciu. Zrelú pleť vzpruží a vypne. Narozdiel od Lavender Sensitive Cream obsahuje aj olej z rakytníka s vysokým obsahom vitamínu C. Po nanesení krému pleť sa pleť rozžiari, ožije a ostane dlhodobo vyživovaná a chránená.

Zamilujte sa do nich…

Rose Repairing Cream

  • Vôňa 

Po otvorení téglika vás uchváti vôňa oleja vyťaženého z kvetov ruže damašskej. Vôňa, do ktorej vraj žena musí dozrieť. Na výrobu 1 krému spotrebujeme olej vyrobený z približne 6kg  kvetov. Ruža damašská nesie meno po sýrskom meste Damašek (Damascus). Odtiaľ bola prevezená do Turecka a neskôr do Bulharska, kde našla výborné podmienky pre pestovanie. Kvety sú zbierané ručne len pár dní v roku na prelome jari a leta od skorého rána najneskôr do včasného poludnia. Vtedy kvet obsahuje najviac vonných olejových zložiek. Potom sa zalieva vriacou vodou a procesom parnej destilácie vzniká vzácny olej a vedľajší produkt, ružová voda.

  • Farba

Ďalšou výraznou zmyslovou vlastnosťou tohto krému je jeho až sliny provokujúca mangová farba. Tú jej dodáva okrem silne koncentrovanej ružovej esencie aj olej z rakytníka bohatý na karotenoidy,  ktoré podporujú odolnosť buniek voči vplyvom z vonkajšieho prostredia.

  • Textúra

Nežná, hebká textúra krému je pohladením pre pokožku. Krém sa rýchlo vstrebáva, ale dlhodobo účinkuje. Stačí ho použiť 1-2x denne. Na pokožke zanecháva jemný ochranný film s prirodzeným glow efektom.

Lavender Sensitive Cream

  • Vôňa

Levanduľová esencia absolue nie je bežná levanduľa. Na jej výrobu sa používajú iba kvety levandule obsahujúce vysokú koncentráciu vonných zložiek. Napriek tomu ostáva svojim spôsobom nenápadná. Dôkazom je aj jej vhodnosť pre deti. 

  • Farba

Krém z koncentrovanej esencie získava jemnú off-white farbu, ktorá podčiarkuje jeho jemnosť.

  • Textúra

Napriek dlhej dobe zrenia, krém nie je mastný a ťažký. Textúru má skôr ľahkú, rýchlo sa vpije do pokožky a nezanecháva na nej mastný film.

Účinné zložky krémov.

Oleje pochádzajúce z rastlín z biofariem, kde sa spracovávajú ručne, majú výrazne lepšie vlastnosti a obsah výživných látok. Symbióza a prepojenie jednotlivých olejov počas ich zrenia a miešania znásobuje ich účinok na bunky pokožky.

  • Rosa damascena flower extract

Táto drahá a vzácna esencia oplýva blahodárnymi aromaterapeutickými účinkami. Ich spektrum zahŕňa okrem antidepresívnych a upokojujúcich aj účinky afrodiziakálne. S vysokou vibráciou ružovej esencie sa často pracuje pri liečbe neprijatého ženstva, sexuálnych a gynekologických problémoch. My sme sa pre ňu rozhodli najmä pre jej silné regeneračné účinky. Olej má omladzujuce vlastnosti, je vzpruhou pre ochabnutú a unavenú pleť. Má tiež protizápalové vlastnosti, zmierňuje začervenanie a alergické reakcie. *iba Rose Repairing Cream

  • Hippophae Rhamnoides Fruit Oil (rakytníkový olej)

Rakytníkový olej z českej farmy v bio kvalite prekypuje širokým spektrom vitamínov . Obsahuje až 10x viac vitamínu C ako citrusy. Pôsobí proti vráskam a striám, spevňuje tkanivá a upokojuje pokožku. V kozmetike sa používa pre svoje silné regeneračné vlastnosti. Pleti navracia pružnosť a elasticitu. *iba Rose Repairing Cream

  • Lavandula Angustifolia Flower Extract

Levanduľa je nenáročná rastlina, s výraznými zdravotnými účinkami a nádhernou vôňou, preto je jej dodávateľov veľké množstvo. Naša pochádza z Bulharska od overeného pestovateľa a dodávateľa aj ružovej esencie. Zbiera a spracováva sa ručne za prísnych podmienok. *iba Lavender Sensitive Cream  

  • Pongamia glabra seed oil (karanja olej)

Vzácny olej z Indie, bohatý na kyselinu olejovú. Má výrazné hydratačné a antibakteriálne účinky. Pokožku omladzuje a zároveň má prirodzený UV filter, ktorý chráni pokožku pred slnečným žiarením.

  • Zea mays oil (kukuričný olej)

Na prvý pohľad banálna rastlina, no olej z nej je bohatý na vitamín A, E, minerály fosfor, vápník a železo, kyselinu ferulovou a p-kumarovou. Je bohatý na koenzým Q10, omega-3 mastné kyseliny, polynenasýtené tuky a kyselinu linolovú. Je vhodný pre všetky typy pleti: problematickú, aknóznu aj mastnú.

  • Jojobový olej

Regeneruje, zvlhčuje a zanecháva pleť prirodzene hydratovanú. Priaznivo vplýva na regeneráciu a hojenie jaziev. Vďaka protizápalovým účinkom je vhodný aj pre aknóznu pleť. Je bohatý na mono-nenasýtené mastné kyseliny, provitamín A a antioxidačný vitamín E.

  • Morská soľ z ostrova Nin

Tento ostrov poznajú mnohí ľudia trpiaci kožnými problémami, vďaka jeho liečivému bahnu. Ako hovorí náš dodávateľ, Ninská soľ nie je vyrábaná strojmi, ani človekom. Soľ je vytvorená slnkom, morom a vetrom. Je ekologická, terapeutická a biodynamická, pretože na jej vzniku sa podieľa diverzný morský mikrobióm a liečivé ninské bahno. Unikátom pri jej spracovaní je, že celý proces zberu a spracovania je ručný. U nás soľ následne tepelne spracujeme a pri fragmentácii tento bohatý zdroj minerálov uvoľníme do základnej krémov hmoty.