Blog

Pôrodný balíček: pomôžte telu k dôkladnej popôrodnej regenerácii.

Na druhý deň po pôrode som po šiestich hodinách spánku vstala a utekala pre Žofku na novorodenecké oddelenie. Na noc mi ju vzali z bezpečnostných dôvodov. Medikácia – najmä 2x podaný epidurál – mohli spôsobiť, moje otupené reakcie. Dcérku som si hneď odviezla k sebe. Upokojilo ma, že celú noc spinkala. Po príchode na izbu som pocítila obrovský smäd. Služba mi doniesla čaj v pollitrovom pohári a ja som do neho intuitívne naliala Bitter. Bolo to celkom úsmevné, lebo pipetu som vôbec nepoužila. Do pohára som ho rovno naliala asi 3 polievkové lyžice a vzápätí takmer na jeden dych vypila. Asi nikdy v živote som necítila taký pôžitok z pitia nejakého nápoja. Vo vyšších dávkach (3-5x denne) sa mi žiadalo pokračovať počas celého pobytu v nemocnici (5 dní). Po návrate domov som pokračovala už s bežnou dávkou.

Druhý deň na popôrodnom oddelení ma prekvapila nepríjemná bolesť po nástrihu. Sadnúť si bolo nemožné. Začala som s nasledovnou procedúrou. V sprche som nástrih umývala Skin Serom Lavender pre jeho silné protizápalové vlastnosti. Celkom ma prekvapilo, že napriek čerstvosti rany, aplikácia Sera vôbec neštípala, naopak, príjemne mi uľavila. Po osušení som na nástrih aplikovala Skin Toner, ľahla si do postele a na ranu prikladala nemocnicou poskytnutý ľadový obklad. Tento proces som opakovala počas dňa niekoľkokrát. Na druhý deň mňa aj ošetrujúcich lekárov prekvapilo, ako rýchlo nástrih bledne, no najmä to, že si viem takmer bez problémov sadnúť. V tomto postupe som pokračovala počas celého  pobytu v nemocnici, doma už bez ľadu, až kým nástrih úplne prestal bolieť.

Už po 3 dňoch od pôrodu som mala pocit, že napriek jeho náročnosti, som plná energie a schopná sa plne sústrediť na dcérku a svoju rekonvalescenciu (netreba zabúdať, že nadobudnutú energiu treba venovať najmä regenerácii a ďalšiemu oddychu).

Na základe mojich skúseností a tiež referencií mamičiek, ktoré produkty skúšali, sme výber do pôrodného balíčka zostavili nasledovne:

Bitter – nech bol pôrod akýkoľvek, telo v nasledujúcich dňoch čaká množstvo náročných premien, nehovoriac o pôrode samotnom. V prípade medikácie (hormóny, ATB, lieky od bolesti), pomôže telo rýchlo zbaviť a vylúčiť ich pozostatky. Po mechanických zásahoch (CS, nástrih, ale aj prirodzené natrhnutie tkanív) na postihnutých miestach okamžite vzniká zápal. Bitter pomôže s urýchleným hojením a elimináciou patogénov, ktoré by mu mohli brániť. Po znížení dávky Bitteru ho odporúčame kombinovať pre doplnenie živín a podporu tvorby materského mlieka s Elixirom Vanilla. V prípade zápalu prsníka, či iného typu zníženia imunity môžete dávky Bitteru opäť zvýšiť. 

Skin Serum Lavender – použite na ošetrenie a rýchlejšiu regeneráciu vonkajších genitálií, nástrihu a pod. Ranu v sprche umyte studenou vodou, následne použite Skin Serum ako sprchový gél a opláchnite. V prípade cisárskeho rezu pri  sprchovaní ranu taktiež môžete umyť Skin Serom Lavender. 

Skin Toner – môžete aplikovať na genitálie a najmä rany po nástrihu, či cisárskom reze niekoľkokrát denne. Ranu jemne poprášime a kým miesto nezaschne (ideálne aj potom) necháme voľne na vzduchu.

Lavender Sensitive Cream (Body Cream Lavender) – Pre jeho jemnú vôňu, uvoľnujúcu a upokojujúcu esenciu si krém môžete vziať do pôrodnice na starostlivosť o pleť. Po zhojení rán jazvy odporúčame s krémom pravidelne jemne masírovať, aby rýchlejšie vybledli a poškodené tkanivá nestvrdli. Najmä v období šestonedelia je dôležité vylúčiť silné vône (obzvlášť syntetické). Pre bábätko je čuch jeden z najdôležitejších orgánov, ktorým si s vami vytvára spojenie. Lavender sensitive cream je preto vhodný aj z tohto hľadiska.

Kúpiť pôrodný balík..