Blog

Body Serum a jeho využitie.

Hoci sa MALINNA° Body Séra primárne používajú rovnakým spôsobom ako sprchovacie gély, ich funkcia ich ďaleko presahuje. O tom aké sú ich benefity, ako rôzne ich môžete použiť a tiež aké kožné problémy nimi môžete ošetriť sa dozviete v nasledujúcom blogu.

Výživa, očista, ochrana a aromaterapia v jednom.

Je fakt, že koži tela venujeme menej pozornosti ako koži tváre a dekoltu. Body Serum spája v sebe viacero benefitov, ktoré môžete dopriať svojej pokožke počas sprchovania. Kožu najskôr opláchnite a potom naneste Serum. Je nielen príjemné, ale aj veľmi užitočné, a to najmä vtedy, ak jeho vmasírovaniu do pokožky venujete trošku viac času. Jednak sa z neho dokáže veľa prospešných a výživných látok vstrebať do pokožky a ďalší pôžitok budete mať z jeho aromaterapeutického účinku. Body Séra v sebe spájajú vysoké percento kvalitných rastlinných olejov, ktoré spolu so spracovanou morskou soľou zásobujú kožu minerálmi, vitamínmi a širokým spektrom antioxidantov. V našej ponuke nájdete tri esencie: Mint Lemon & Rosemary, Geranium a Cedar Wood & Cinnamon.

Ako pristupovať k problematickej pokožke?

Ak trpíte akné na chrbte, či dekolte, počas sprchovania nechajte Serum pôsobiť na koži čo najdlhšie. Po osprchovaní odporúčame postihnuté miesta nastriekať Skin Tonerom. Obdobne môžete pristupovať k zápalom na koži, poštípaným miestam hmyzom, či iným typom kožných poranení. Zo všetkých olejov by som vyzdvihla najmä nimbový olej, ktorý sa v Sere nachádza vo vysokej miere a v ajurvéde sa používa práve na spomínané problémy.

Body Serum a pokožka tváre a dekoltu.

Body Serum má veľmi obdobné účinky ako Skin Serum, počas sprchovania ním môžete ošetriť pokožku tváre rovnakým spôsobom ako so Skin Serom. Do dlaní si kvapnite kvapku Body Sera a vmasírujte ho do vlhkej pokožky. Vyhnite sa oblasti očí. Následne opláchnite vodou. Na ďalšie ošetrenie pokožky tváre vám postačí použiť niektorý z MALINNA° krémov, prípadne Skin Toner a krém.

Body Serum a vlasy.

Body Serum môžete rovnako využiť na umytie a posilnenie vlasovej pokožky a korienkov. Vlasy opláchnite a následne vmasírujte ku korienkom. Nechajte pôsobiť a zmyte vodou. Ak sa nechystáte následne použiť šampón, pre dobré umytie vlasov je dôležité, aby sa Vám na hlave vytvorila pena. Niekedy sa to udeje až pri druhom nanesení Body Sera. Penu vytvorte aj na temene a záhlaví, následne dobre opláchnite teplou vodou. Niekomu Serum vyhovuje aj ako vlasový šampón – odporúčame otestovať.

Body Serum a ošetrenie chodidiel.

Body Serum je vynikajúce zahrnúť do svojej domácej pedikúry a to nasledovne: chodidlá najprv necháme postáť v teplej vode (ideálne zmiešanej s morskou soľou). Po niekoľkých minútach, kedy je pokožka dostatočne mäkká sa zbavíme vhodným spôsobom odumretej kože. Chodidlá a nechty opláchneme a natrieme Body Serom. Vložíme do sáčku a necháme pôsobiť cca 15 minút. Následne umyjeme, osušíme, nastriekame Skin Toner a natrieme Foot Cream Oregano. Tento spôsob starostlivosti spojený s pravidelným natieraním nôh Foot Creamom je ideálnou ochranou nôh proti plesniam, popraskaným pätám, bradaviciam a podobným neduhom.

Body Serum a sauna.

Asi najefektívnejšou formou použitia Body Sera je práve jeho použitie v saune, kedy sú póry pokožky otvorené. Postupujte ako bežne pri saunovaní. Pred vstupom sa dôkladne osprchujte, vlhkú pokožku jemne natrite Body Serom a absolvujte jednu saunovaciu fázu. Po výstupe zo sauny sa dôkladne osprchujte a následne absolvujte pobyt v ochladzovacom bazéne. Kúru s Body Serom môžete zopakovať. V saune a vo wellnessoch odporúčame používať Skin Toner na ochranu chodidiel.

Body Serum a ekologický aspekt.

Našťastie stále viac z nás sa zaujíma o to, čo sa stane s kozmetikou, keď ju zo seba zmyjeme. Pri všetkých MALINNA° produktoch môžete ostať pokojní. Body Serum je bezpečné použiť aj vo voľnej prírode. Po zmiešaní s vodou, na vzduchu a slnku takmer okamžite degraduje a stáva sa prírodným hnojivom. Rozhodli sme sa zabaliť ho do maxi balenia, aby Vám vydržalo čo najdlhšie. Ak ste z Bratislavy a okolia, po jeho minutí Vám odporúčame následne ho dočapovať v našej predajni. Ak je pumpa ešte funkčná, kúpte si Serum s vrchnáčikom a pumpu jednoducho prešróbujte, nakoľko sa zložitejšie recykluje a je väčšia.

A koľko vydrží?

Body Serum vydrží dlho. Doma ho používame traja zhruba 45 – 60 dní a zároveň s ním dopĺňame Cleansing Foam. Je vhodné ho spotrebovať do 6 mesiacov. V prípade, že ho máte dlho otvorené a už je len trošku na dne, môže strácať vôňu. Na kvalitu Body Sera nepriaznivo vplýva vzduch, príliš nízka teplota a priame slnečné žiarenie.