Blog

O kvalite vody, oxidačno-redukčnom potenciále a paradoxe citrónovej vody.

Keďže otázok na riedenie Elixirov a na ich užívanie je viac než dosť, opäť sa vraciame k tejto téme. Tentoraz aj prostredníctvom videa, v ktorom sme okrem iného merali niekoľko hodnôt rôznych vzoriek tekutín. Pozrime sa v skratke, čo sme namerali.

Čo je ORP?

ORP, alebo oxidačno-redukčný potenciál je fyzikálna veličina, ktorej mernou jednotkou sú mV. Zjednodušene povedané: čím je nameraná hodnota nižšia, tým je daná látka silnejší antioxidant. Čím je vyššia, tým viac pôsobí pri styku s inými látkami ako oxidant – spôsobuje ich oxidáciu a poškodenie. Všetky MALINNA° produkty spracovávame tak, aby na telo pôsobili ako silné antioxidanty. Vďaka nášmu unikátnemu spracovaniu sa zo vstupných surovín stanú zmesi, ktoré majú neobvykle silný antioxidačný potenciál. Či už hovoríme o Elixiroch alebo o krémoch, sérach a šampóne, vždy sa budeme pohybovať v rozmedzí od -170 mV až po -220mv.

Čo sme merali?

Na testovanie sme pripravili niekoľko vzoriek tekutín: destilovanú vodu, vodu z točky, vodu z točky s citrónom a espresso kávu. Merali sme ORP (mV), TDS (ppm) znečistenie vody rôznymi časticami, a pH tekutín. Znečistenie vyjadruje prítomnosť rôznych iných častíc organického aj anorganického pôvodu v molekulárnej, ionozovanej alebo mikrogranulárnej (koloidnej) forme. Pôvod a vhodnosť týchto látok pre ľudský organizmus prístroj nemeria. PH je pri hodnote 7 neutrálne, nižšia hodnota je kyslá a vyššia zásaditá. Pre naše telo sú vhodné látky, ktoré zvyšuju zásaditosť nášho vnútorného prostredia. Optimálne ORP zdravého organizmu by malo byť okolo (-40)mV až (-140)mV.

Paradox citrónovej vody.

Všetky merania sú pre nás len orientačné. Vždy je totiž podstatné to, ako dané tekutiny pôsobia v ľudskom organizme. Naše produkty pripravujeme tak, aby aj v tele pôsobili ako antioxidanty a zanechávali alkalyckú stopu. Pozrime sa však napríklad na citrónovú vodu. Podľa nameraných hodnôt by mala byť pre telo nevhodná. Má vysoké ORP (+ 234mV) a teda mala by spôsobovať starnutie a oxidáciu buniek a zakysľovať organizmus (pH 2,9). Opak je ale pravdou. Citrónová voda sa v tele správa ako antioxidant a zanecháva v ňom alkalyckú stopu.

Káva (a iné nápoje) a Elixir Vanilla.

Elixir Vanilla nielen alkalyzuje organizmus a pôsobí ako silný antioxidant, ale je aj bohatým zdrojom vstrebateľných stavebných minerálov, fenolov, vitamínov a protizápalovo pôsobiacich zložiek. Všetky tieto látky chránia bunky pred poškodením a degeneráciou. Tiež zabezpečujú regeneráciu tkanív, kostrového systému, chrupaviek, kĺbov a zubov. Ako sme sa v meraní presvedčili, ideálne je riediť Elixir s demineralizovanou vodou, no rovnaký výživový účinok bude mať v spojení s bylinnými čajmi (aj s medom). Dokonca ho môžete pridať do kávy. Sám je totiž vyrobený z rôznych orechových olejov a vanilkovej esencie.