Blog

Ako a prečo užívať Elixir Mint, Vanilla a Bitter. Časť I.

Počuli ste už čo to o našich elixíroch a neviete sa rozhodnúť kde, ako a najmä prečo začať s ich užívaním? Tento článok vám pomôže zorientovať sa a vybrať si najvhodnejšiu cestu pre vás samých. V prvej časti sa dozviete niečo z histórie ich vývoja z pohľadu mňa, laika bez vedeckého backgroundu, s nadšením pozorujúceho prácu a výsledky výskumu svojho otca.

Ako vznikli elixíry?

Môj otec, tvorca formúl, ešte pred pár rokmi ani netušil, že raz bude vyvíjať produkty zamerané na ľudské telo. K práci s organickými olejmi ho priviedla túžba vytvoriť unikátny organický biodegradovateľný čistiaci prostriedok, ktorý bude efektívne čistiť, a zároveň chrániť prostredie pred mikroorganizmami. Niekoľkoročným teoretickým aj praktickým štúdiom olejov a ich reakcií s inými prírodnými chemikáliami, sa mu podarilo dopracovať k výsledku. Čistiaci prostriedok so širokospektrálnym využitím predstavuje prevrat v prístupe k čisteniu, okrem iného aj v súvislosti s našim zdravím. Pri tejto práci si otec začal všímať blahodárny účinok výsledných zmesí na svoj vlastný organizmus a ja som ho pomaly začala nabádať k vývoju produktov zameraných na ľudské zdravie. 

Impulz pre vznik Elixiru Mint

Najsilnejší impulz prišiel po tom, čo som sa dozvedela o vážnej chorobe svojej blízkej kamarátky. Angiosarkóm, ktorý jej diagnostikovali, je zriedkavý typ nádoru zasahujúci najmä mäkké tkanivá. V tom čase sme už v súvislosti s niektorými olejmi a ich spracovaním riešili v teoretickej rovine ich potenciálny vplyv na obnovu bunky. Zbierali sme poznatky z rôznych odborných prác a hľadali možnosti ich aplikácie do konkrétnych produktov. Hmatateľný výsledok však ešte neexistoval. Nádej, že práve z našich produktov by mohlo vzniknúť niečo, čo by jej “zázračne” pomohlo, mohla vtedy vyzerať celkom naivne. Motivácia bola obrovská a čas neúprosný. Priebeh choroby bol bohužiaľ rapídny. Impulz, ktorý nám dala, však priniesol na svet jeden z prvých produktov MALINNA°. 

Bol ním Elixir Mint. Otec ho vtedy až tak intenzívne nevnímal a netušil nakoľko bude fungovať aj prakticky. No všetci ostatní, čo sme sledovali jeho prácu (rodina, známi, ale aj odberatelia čističov), sme boli mimoriadne zvedaví, čo tento produkt dokáže. Po niekoľkých mesiacoch sme už fľaštičky s elixírmi rozdávali v desiatkach. Spätná väzba, ktorú sme dostávali znela častokrát až neuveriteľne.

Zdravie chrbta ako kľúč k mladému organizmu

Po niekoľkých rokoch existencie formuly Elixir Mint, sme sa rozhodli produkt uviesť na trh oficiálne aj pod značkou MALINNA°. Vtedy sme už mali odskúšaný jeho dlhodobý vplyv na organizmus. Otec, ktorý produkty vyvíja, vychádzal pri jeho úpravách najmä z pozorovania vplyvu elixíru na vlastný organizmus a samozrejme aj z pozorovaní výsledkov nemalej vzorky jeho užívateľov. U otca sa badateľne pozitívny efekt užívania Elixiru Mint dostavil až po štyroch mesiacoch jeho užívania. Zmeny začal cítiť najmä na fyzickej kondícii, energii, a čo bolo pre neho najdôležitejšie, na pohyblivosti chrbta. Po dvoch rokoch užívania, kedy pociťoval postupné zlepšovanie stavu organizmu, sa tento pokrok zastabilizoval. V porovnaní s rovesníkmi sa cítil výborne. Krvný tlak sa mu upravil na optimálny a prakticky úplne vytratila srdcová arytmia. Čo však pocítil ako kľúč k zvráteniu starnutia svojho tela, bola práve maximálna možná náprava chrbta.

Mikroorganizmy a plesne – naši najväčší nepriatelia

Vychádzajúc zo skúseností, pozorovaní a štúdia mikrobiológie, dospel otec k presvedčeniu, že z hľadiska nášho fyzického tela sú mikroorganizmy, vírusy a plesne najväčším nepriateľom zdravej bunky. Radi sa zdržiavajú tam, kde sú čo najmenej ohrozované imunitným systémom: v zle prekrvených oblastiach s poškodenými bunkami. Chrbát a chrbtica sa svojou stavbou stávajú ľahkým úložiskom odpadov a priestorom pre udomácnenie a množenie sa rôznych infekcií. Aj pôvod reumatizmu svojich rúk videl otec práve v poškodenej chrbtici. Preto sa vybral dvomi smermi: poskytnúť telu výživu pre prestavbu organizmu, čoho výsledkom bola Vanilla. Druhým krokom bolo oslabiť infekcie tak, aby si s nimi imunita vedela poradiť sama. Z tohto výskumu vzišiel tretí produkt na vnútorné užívanie: Bitter.

Bolestivá a dlhotrvajúca náprava stavu

Je pravda, že zdravotný stav otca pred MALINNOU° bol viac než zlý. Abstinencia od alkoholu bola dôležitou motiváciou k zmene celého života. No jeho telo už bolo poškodené zlým životným štýlom a prekonaním TBC v mladosti, srdcovou arytmiou, vysokým tlakom, nehodou s poškodením chrbtice a reumou rúk v pokročilom štádiu. Po prvotnom prestavení kardiovaskulárneho systému, úprave tlaku a zbavení sa arytmie s pomocou Mintu, začal otec na sebe testovať Bitter a Vanillu. 

V tom čase bol otec na RTG a ošetrujúca sestra mu zaviedla chybne kontrastnú látku do svalu. Aj to mohlo byť spúšťačom reakcie v súčinnosti s elixírmi, ktorá trvala 6 mesiacov. Otcovi na reumatických rukách neustále praskala koža, menej výrazne sa to dialo na chrbte. Koža bola ako popálená a na rovnakých miestach sa pravidelne vytvárali miniatúrne pľuzgiere, z ktorých z času načas vytiekla číra lymfa. Mama bola z jeho stavu nervózna a na jej naliehanie otec navštívil kožného lekára. Ten stanovil diagnózu – prudká alergia na slnko, keďže otec lekára upovedomil, že touto alergiou trpel v minulosti. Predpísal mu kortikoidy. Tie si otec v lekárni nikdy neprevzal a naďalej pokračoval v užívaní svojich produktov. Zaujímavé bolo, že tento stav neodznieval postupne, ale zhruba po pol roku sa koža upravila nárazovo.

Detoxikácia nemusí byť bolestivá

Po tomto polročnom boji sa udiali na otcovom organizme viaceré zásadné zmeny. Okrem toho, že alergia na slnko sa mu už vôbec neopakovala, práve naopak, vystavovanie pokožky v zdravej miere priamemu slnečnému žiareniu bolo možné aj bez použitia krémov s UV filtrom, iba s použitím MALINNA° krémov a Skin Tonera. Žiadne spálenie, ani začervenanie pokožky ako tomu bývalo po minulé roky. Čo však bolo pre otca podstatné – zásadné zlepšenie stavu chrbtice a výrazné zlepšenie celkovej mobility. Pre nás bola priam neuveriteľná jeho náhla obnova pohyblivosti prstov. Ešte pár rokov dozadu vedel ledva udržať v ruke pero, a teraz sa úspešne vrátil k svojmu najväčšiemu hobby – hre na husle. 

Tento experiment s vlastným telom však nemusíte absolvovať. Otec potreboval otestovať silu produktu nárazovo a v násobne vyšších dávkach. Detoxikácia a zbavovanie sa infekcií však nemusí prebiehať takýmto drastickým spôsobom. Užívanie produktov je dôležité nastaviť tak, aby pre telo nepredstavovalo následné spustenie akcie imunitného systému príliš veľkú záťaž. Tiež je však dôležité, aby dávka bola dostatočná a organizmus ju vôbec zaregistroval. O tom si povieme viac v treťom dieli tohto článku.